"ISKOLÁS JÓGA"

Óvodából iskolába kerülve a gerincre és az egész testfelépítésre új és elég egyoldalú feladat vár, az űlés. Bár ezt a mindennapos testnevelés és jó esetben az óraközi szünetek, a tanárok igyekeznek ellensúlyozni, de nem könnyű a napi 6, 7 szer nyegyvenöt percnyi űlés kompenzálása. Ez az óra itt az Ambajógában egy ilyen lehetőség kíván lenni, a jógaászanák közül azok dominálnak melyek a gerincnek az űléssel ellentétes impulzust adnak. Ezt az órát tehát az általános iskolásoknak szánom akár 8-9 éves  kortól.

A 60 perces óra felépítése hasonló egy "átlagos" jógaóráéhoz, ráhangolódással, bemelegítéssel kezdünk majd fokozatosan áttérünk az ászanák, jógatesthelyzetek felvételére. Levezetésként a légzéssel segítjük tovább az eneregetikai áramlásokat (pránájáma), az órát pedig néhány perces relaxáció zárja.

A tartásjavító hatást itt is segítheti a kinesiotape ragasztás majd az érintett terület "átjógázása".

Ősztől tavaszig a hideg, nyálkás időjárás megviseli a légzőrendszert, a jóga, különösen a mellkasnyitó ászanák erősítik ezt a  területet, segítik a tüdő telítődését sós-levegővel, melyről ebben az esetben az iskolásjógán a sóionizátor gondoskodik.

 

Árak: jógaóra: 1000 Ft, sóporlasztással: 1300 Ft, kinesio: 1500 Ft/m, ez utóbbi esetében érkezés 15-20 perccel órakezdés előtt.

  • ISKOLÁS JÓGA 16.30